Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, smaczny, wilgotny , każdemu posmakuje.
Keksówka do pieczenia 12 x 30 cm
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32559
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 918
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32559
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 918
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Drożdże rozpuścić z 1 łyżeczką cukru i trochę ciepłej wody. Mąki przesiać, wymieszać z solą , płatkami owsianymi oraz ziarnami słonecznika i lnianego siemienia. Do sypkich produktów dodać rozpuszczone drożdże, resztę ciepłej wody, maślankę, mieszać łyżką 5 - 8 minut do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Gdyby masa była zbyt zwarta dolać troszkę wody aby była to konsystencja gęstego budyniu. Pozostawić w ciepłym miejscu na 30 minut do wyrośnięcia.
Keksówkę posmarować tłuszczem, dno można posypać płatkami owsianymi, włożyć wyrośnięte ciasto. Jajko roztrzepać , posmarować, posypać czarnuszką.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni, wstawić i piec 50 - 60 minut, do dobrego zrumienienia. Gdyby zbyt mocno się rumienił można przykryć folią. Po upieczeniu studzić na podstawce.