Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20096
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20096
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Mleko w proszku połączyć z wodą. Następnie przelać trochę mleka do drożdży i dodać tyle mąki, by zaczyn był odpowiednio "luźny". Odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przenieść w ciepłe miejsce i pozostawić przykryte do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie uformować bochenek, ponacinać i pozostawić do napuszenia. wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 40 min. Smacznego!