Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 165
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3882
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 300
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 649
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 165
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3882
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 300
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 649
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Mleko w proszku połączyć z wodą. Następnie przelać trochę mleka do drożdży i dodać tyle mąki, by zaczyn był odpowiednio "luźny". Odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przenieść w ciepłe miejsce i pozostawić przykryte do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie uformować bochenek, ponacinać i pozostawić do napuszenia. wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 40 min. Smacznego!