Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słono-słodki chleb na ciemnym piwie z chrupiącą skórką. Możemy się nim zajadać cały dzień. Zapraszam na filmik .
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 657
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1213
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 657
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1213
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dodaj piwo zamieszaj dwa razy oraz dodaj lekko ubite jajka ,wymieszaj całość łyżką. Teraz zagnieć ciasto. Do przygotowanej foremki (moja 16 na 35) na chleb wyłóż ciasto .
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni ,do nagrzanego piekarnika wstaw ciasto na środkową półkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra , dół przez 1 godzinę. BEZ TERMOOBIEGU.
Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź przed podaniem. Zapraszam na mój kanał na YT -Mangiare u Ewki na filmik