Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słono-słodki chleb na ciemnym piwie z chrupiącą skórką. Możemy się nim zajadać cały dzień. Zapraszam na filmik .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dodaj piwo zamieszaj dwa razy oraz dodaj lekko ubite jajka ,wymieszaj całość łyżką. Teraz zagnieć ciasto. Do przygotowanej foremki (moja 16 na 35) na chleb wyłóż ciasto .
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni ,do nagrzanego piekarnika wstaw ciasto na środkową półkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra , dół przez 1 godzinę. BEZ TERMOOBIEGU.
Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź przed podaniem. Zapraszam na mój kanał na YT -Mangiare u Ewki na filmik