Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek jest smaczny, miękki i pulchny. Jeśli zostanie Wam woda po ogórkach, to koniecznie wypróbujcie. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga żadnych, specjalnych umiejętności.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16745
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5443
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16745
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5443
Składniki
Przygotować zaczyn. Do miski wlać wodę, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać i dodać obie mąki. Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Do wyrośniętego zaczynu dodać mąkę, sól, wlać wodę z ogórków i olej. Wyrobić mikserem z hakami. Gotowe ciasto przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Wierzch chlebów, posmarować wodą. Można posypać makiem. Zostawić w foremkach na 20 minut, żeby chleby podrosły.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, około 1 godzinę. Po upieczeniu od razu wyciągnąć z foremek.