Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam taki chlebek w restauracji i postanowiłam przygotować w domu. Zachęcam wszystkich, bo chlebek jest pyszny i prosty do zrobienia, idealny na imprezy jako dodatek do mięsa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 972
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1736
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14713
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 972
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1736
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14713
Składniki
1. W misce mieszam mąkę, drożdże, sól, cukier, oliwę, jogurt, wodę. Zagniatam ciasto, przykrywam ściereczką i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia
2. Wyjmuję ciasto z miski na blat obsypany mąką, dziele na 8 równych porcji. 3. Każdą porcje ciasta rozwałkowuje na cienkie placki. 4. Rozgrzewam patelnie na silnym ogniu, wlewam jedną łyżkę oleju. 5. Gdy patelnia jest mocno rozgrzana, przekładam na nią placek, gdy placek zaczyna bomblować obracam na drugą stronę. Powtarzam tą czynność z pozostałymi plackami.
6. Chlebek gotowy, podaję z masłem czosnkowym lub sosem. 7. Smacznego.