Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po całym domu unosi się niesamowity zapach pieczonego chleba, wszyscy domownicy nie mogą się doczekać, kiedy będzie upieczony. Takiego chleba jeszcze nie jedliście, a warto wypróbować, bo jest pyszny, szczególnie dzieci będą zachwycone, ponieważ jest to smak pizzy.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2143
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2143
Składniki
1. Ser, salami, obraną z nasion paprykę, blenduję blenederem, przekładam do miski. 2. Następnie wsypuję mąkę, sól, cukier, tymianek, oregano, bazylię i wlewam wodę rozrobioną z drożdżami. Ciasto wyrabiam, przekładam do natłuszczonej olejem formy typu keksówka. Ciasto odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Po tym czasie chlebek piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
4. Chlebek gotowy. 5. Smacznego.