Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po całym domu unosi się niesamowity zapach pieczonego chleba, wszyscy domownicy nie mogą się doczekać, kiedy będzie upieczony. Takiego chleba jeszcze nie jedliście, a warto wypróbować, bo jest pyszny, szczególnie dzieci będą zachwycone, ponieważ jest to smak pizzy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 433
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5483
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 433
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5483
Składniki
1. Ser, salami, obraną z nasion paprykę, blenduję blenederem, przekładam do miski. 2. Następnie wsypuję mąkę, sól, cukier, tymianek, oregano, bazylię i wlewam wodę rozrobioną z drożdżami. Ciasto wyrabiam, przekładam do natłuszczonej olejem formy typu keksówka. Ciasto odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Po tym czasie chlebek piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
4. Chlebek gotowy. 5. Smacznego.