Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po całym domu unosi się niesamowity zapach pieczonego chleba, wszyscy domownicy nie mogą się doczekać, kiedy będzie upieczony. Takiego chleba jeszcze nie jedliście, a warto wypróbować, bo jest pyszny, szczególnie dzieci będą zachwycone, ponieważ jest to smak pizzy.
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 246
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 84
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 676
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 304
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 246
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 84
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 676
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 304
Składniki
1. Ser, salami, obraną z nasion paprykę, blenduję blenederem, przekładam do miski. 2. Następnie wsypuję mąkę, sól, cukier, tymianek, oregano, bazylię i wlewam wodę rozrobioną z drożdżami. Ciasto wyrabiam, przekładam do natłuszczonej olejem formy typu keksówka. Ciasto odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Po tym czasie chlebek piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
4. Chlebek gotowy. 5. Smacznego.