Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po całym domu unosi się niesamowity zapach pieczonego chleba, wszyscy domownicy nie mogą się doczekać, kiedy będzie upieczony. Takiego chleba jeszcze nie jedliście, a warto wypróbować, bo jest pyszny, szczególnie dzieci będą zachwycone, ponieważ jest to smak pizzy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
1. Ser, salami, obraną z nasion paprykę, blenduję blenederem, przekładam do miski. 2. Następnie wsypuję mąkę, sól, cukier, tymianek, oregano, bazylię i wlewam wodę rozrobioną z drożdżami. Ciasto wyrabiam, przekładam do natłuszczonej olejem formy typu keksówka. Ciasto odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Po tym czasie chlebek piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
4. Chlebek gotowy. 5. Smacznego.