Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach, który unosi się po całym domu, to zapach pieczonego domowego chleba. Tym razem jest to chleb na bazie mąki orkiszowej i pszennej z dodatkiem nasion słonecznika.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 55
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1807
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 55
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1807
Składniki
1. Drożdże kruszę do małej miski, rozrabiam z jedną szklanką wody. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wlewam oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i wodę. 3. Ciasto wyrabiam, dodaję pestki słonecznika i odstawiam w ciepłe miejsce na jedną godzinę.
4. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej olejem. 5. Chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
6. Chleb gotowy. 7. Smacznego.