Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach, który unosi się po całym domu, to zapach pieczonego domowego chleba. Tym razem jest to chleb na bazie mąki orkiszowej i pszennej z dodatkiem nasion słonecznika.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 177
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 470
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 424
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 131
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 177
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 470
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 424
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 131
Składniki
1. Drożdże kruszę do małej miski, rozrabiam z jedną szklanką wody. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wlewam oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i wodę. 3. Ciasto wyrabiam, dodaję pestki słonecznika i odstawiam w ciepłe miejsce na jedną godzinę.
4. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej olejem. 5. Chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
6. Chleb gotowy. 7. Smacznego.