Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach, który unosi się po całym domu, to zapach pieczonego domowego chleba. Tym razem jest to chleb na bazie mąki orkiszowej i pszennej z dodatkiem nasion słonecznika.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Drożdże kruszę do małej miski, rozrabiam z jedną szklanką wody. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wlewam oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i wodę. 3. Ciasto wyrabiam, dodaję pestki słonecznika i odstawiam w ciepłe miejsce na jedną godzinę.
4. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej olejem. 5. Chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
6. Chleb gotowy. 7. Smacznego.