Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy wypiek jest najlepszy, bo długo poleży.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1487
Składniki
Wykonanie: Mąkę i sól razem wymieszać, dodać suche drożdże. Z świeżych drożdży zarobić rozczyn. W środku mąki zrobić dołek, wlać przygotowany rozczyn, olej, miód i wodę. Ciasto dokładnie wyrobić rękami lub mikserem przez 5-10 minut aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów (polecam mikser). Gotowe ciasto przenieść do foremek o wymiarach 21x10 cm wysmarowanych masłem i posypanych otrębami. Odstawić w ciepłe miejsce na około 2 godziny do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto posmarować mlekiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40-50 minut aż chleb będzie brązowy i będzie brzmiał głucho po uderzeniu. SMACZNEGO.