Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski chlebek z żurawiną.
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 543
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 543
Składniki
1. Drożdże przekładamy do miski. 2. Dodajemy cukier 3. 2 łyżki mąki 4. Wlewamy 1 szk. wody. 5. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy pozostałe mąki.
7. Dodajemy otręby.
8. Wyrośnięty rozczyn, wodę oraz sól.
9. Następnie wsypujemy żurawinę.
10. Wyrabiamy ciasto. 11. Odstawiamy do wyrośnięcia.
12. Po tym czasie, przekładamy do formy.
13. Żółtko mieszamy z mlekiem.
14. Rozprowadzamy na wierzchu ciasta.
15. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 16. Chlebek gotowy. 17. Smacznego.