Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski chlebek z żurawiną.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16941
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16941
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24716
Składniki
1. Drożdże przekładamy do miski. 2. Dodajemy cukier 3. 2 łyżki mąki 4. Wlewamy 1 szk. wody. 5. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy pozostałe mąki.
7. Dodajemy otręby.
8. Wyrośnięty rozczyn, wodę oraz sól.
9. Następnie wsypujemy żurawinę.
10. Wyrabiamy ciasto. 11. Odstawiamy do wyrośnięcia.
12. Po tym czasie, przekładamy do formy.
13. Żółtko mieszamy z mlekiem.
14. Rozprowadzamy na wierzchu ciasta.
15. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 16. Chlebek gotowy. 17. Smacznego.