Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny przepis na mój chlebuś który dziś piekłam z mąki orkiszowej, jeżeli chcecie przepis zapraszam do zapoznania się z nim na moim blogu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Do miski wsypać składniki suche a następnie mokre na koniec dowolne ziarna i całość wymieszać łyżką do połączenia się składników. Odstawić na 30 minut aby ciasto podrosło
Podrośnięte ciasto zamieszać a następnie przełożyć do blaszki 35/12 wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni i piec 45 minut do ładnego zarumienienia się chlebka, wyjąć z piekarnika i studzić na kratce