Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny przepis na mój chlebuś który dziś piekłam z mąki orkiszowej, jeżeli chcecie przepis zapraszam do zapoznania się z nim na moim blogu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27771
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27771
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Do miski wsypać składniki suche a następnie mokre na koniec dowolne ziarna i całość wymieszać łyżką do połączenia się składników. Odstawić na 30 minut aby ciasto podrosło
Podrośnięte ciasto zamieszać a następnie przełożyć do blaszki 35/12 wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni i piec 45 minut do ładnego zarumienienia się chlebka, wyjąć z piekarnika i studzić na kratce