Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek choć nie prezentuje się najlepiej jest naprawdę smaczny i przede wszystkim zdrowy. Polecam ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17798
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17798
Składniki
Drożdże połączyć z miodem, chwilkę poczekać. Następnie dodać kilka łyżek mąki pszennej i ciepłą wodę, wymieszać i poczekać kilka minut. Potem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Na końcu dodajemy słonecznik i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Gotowe przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe dzielimy na dwa bochenki, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wierzch smarujemy stopionym masłem i posypujemy ziarnami.
Pieczemy w temp. 190 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego! Proponuję upiec chlebki w prostokątnych foremkach, by zamiast na szerokość "poszły" na wysokość ;)