Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek choć nie prezentuje się najlepiej jest naprawdę smaczny i przede wszystkim zdrowy. Polecam ;)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1641
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8340
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 250
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4329
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1641
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8340
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 250
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4329
Składniki
Drożdże połączyć z miodem, chwilkę poczekać. Następnie dodać kilka łyżek mąki pszennej i ciepłą wodę, wymieszać i poczekać kilka minut. Potem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Na końcu dodajemy słonecznik i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Gotowe przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe dzielimy na dwa bochenki, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wierzch smarujemy stopionym masłem i posypujemy ziarnami.
Pieczemy w temp. 190 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego! Proponuję upiec chlebki w prostokątnych foremkach, by zamiast na szerokość "poszły" na wysokość ;)