Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek choć nie prezentuje się najlepiej jest naprawdę smaczny i przede wszystkim zdrowy. Polecam ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1552
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6146
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1552
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6146
Składniki
Drożdże połączyć z miodem, chwilkę poczekać. Następnie dodać kilka łyżek mąki pszennej i ciepłą wodę, wymieszać i poczekać kilka minut. Potem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Na końcu dodajemy słonecznik i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Gotowe przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe dzielimy na dwa bochenki, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wierzch smarujemy stopionym masłem i posypujemy ziarnami.
Pieczemy w temp. 190 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego! Proponuję upiec chlebki w prostokątnych foremkach, by zamiast na szerokość "poszły" na wysokość ;)