Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który zrobisz w 5 minut, bez wyrabiania i wyrastania, bez drożdży. Aromatyczny i pełen smaku. Świetnie będzie smakował ze smalcem i kiszonym ogórkiem. Idealny do piwa. Smakować również będzie wybornie z wędlinami lub jako dodatek do deski serów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12121
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12121
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16991
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszać i dodać miód oraz piwo. Ciasto wyrobić za pomocą łopatki. Do ciasta można dodać również rozmaryn.
Do foremki do pieczenia, moja 24 cm x 14cm wylać połowę rozpuszczonego masła. Wyrobione ciasto przełożyć do foremki do pieczenia, dobrze wyrównać i polać pozostałym masłem.
Wierzch ciasta można posypać rozmarynem. Chleb piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 50 minut, do suchego patyczka. Chleb przed podaniem wystudzić. Smacznego!