Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako wnuczka piekarza, czuję się nieco zobowiązana
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 118
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 640
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 118
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 640
Składniki
Mleko lekko podgrzać, dodać cukier, drożdże , wymieszać odstawić w ciepłe miejsce na 20 min. Pozostałe składniki (bez dodatków typu kminek....) włożyć do miski , dodać mleko z drożdżami i cukrem, wyrobić rękami ciasto , przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 30 min. Dwie foremki keksówki ok 25-30 cm wysmarować masłem, z masy uformować chlebki ewentualnie dodając wybrane dodatk, przełożyć do foremeki, przykryć ścierką i odstawić do ciepła na 20 min. Chlebki włożyć do lekko rozgrzanego piekarnika , temperaturę doprowadzić do180 st. i piec około 50 min. napawając się pięknym zapachem pieczonego domowego chleba. Smacznego powszedniego.