Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego od świeżo upieczonego chleba <3
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2823
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 290
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 247
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2823
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 290
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 247
Składniki
Mąki mieszamy z zakwasem, ziarnami, solą oraz wodą. Keksówkę (małą) smarujemy masłem, ciasto przekładamy, formujemy. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 12 godzin. Pieczemy 20 min w 190°C, następnie 20 min w 180°C. Studzimy przy uchylonym piekarniku.