Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek wyszedł przepyszny,chrupiący i pachnący świeżością ,takiego w żadnej piekarni nie dostaniecie:) Tak na szybko z synem zarobiliśmy ciasto,chwila moment,bez długiego wyrabiania ,wyszedł tak smakowity chlebek. Serdecznie polecam:)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1492
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8267
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1492
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8267
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
Składniki
Prostszego przepisu na pyszny chlebek nie znajdziecie,ten przepis ma wszystkie przepisy pod sobą.Jest szybki i niezawodny,zawsze chlebek wychodzi bardzo smakowity:) Mąkę chlebowa wraz z mąką zytnią wymieszac ,dodać suche drożdże,1 płaską łyżke miodu,łyżkę soli,oraz 850ml ciepłej wody. Wyrobić,dodać suszone pomidory,kminek,suszona natke ,,słonecznik,wyrobić. Jeśli ciasto za gęste dodać troszke wody,to zależy od mąki:) Zosatwić na 10 min do wyrośnięcia ,prawie w tym czasie nasmarujemy foremki i podgrzejemy piekarnik. Wysmarowane foremki posypać płatkami owsianymi,ręką nałożyć ciasto namoczoną ręką w letniej wodzie wyrównac. Foremki dać do nagrzanego piekarnika do 100st. uchylić drzwiczki i zostawić na 15 min. Po tym czasie zwiększyć temp. do 200st,zamknąć drzwiczki i piec do zrumienienia wierzchu. Sprawdzić patyczkiem,ma być suchy. Wyłączyć piekarnik i zostawić chlebki na 15 min.Potem wyjąc na kratkę i wystudzić. Tak były aromatycne,że musiałam jeszcze ciepłą kromkę zjeśc hihi
Smacznego życze!