Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek wyszedł przepyszny,chrupiący i pachnący świeżością ,takiego w żadnej piekarni nie dostaniecie:) Tak na szybko z synem zarobiliśmy ciasto,chwila moment,bez długiego wyrabiania ,wyszedł tak smakowity chlebek. Serdecznie polecam:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Prostszego przepisu na pyszny chlebek nie znajdziecie,ten przepis ma wszystkie przepisy pod sobą.Jest szybki i niezawodny,zawsze chlebek wychodzi bardzo smakowity:) Mąkę chlebowa wraz z mąką zytnią wymieszac ,dodać suche drożdże,1 płaską łyżke miodu,łyżkę soli,oraz 850ml ciepłej wody. Wyrobić,dodać suszone pomidory,kminek,suszona natke ,,słonecznik,wyrobić. Jeśli ciasto za gęste dodać troszke wody,to zależy od mąki:) Zosatwić na 10 min do wyrośnięcia ,prawie w tym czasie nasmarujemy foremki i podgrzejemy piekarnik. Wysmarowane foremki posypać płatkami owsianymi,ręką nałożyć ciasto namoczoną ręką w letniej wodzie wyrównac. Foremki dać do nagrzanego piekarnika do 100st. uchylić drzwiczki i zostawić na 15 min. Po tym czasie zwiększyć temp. do 200st,zamknąć drzwiczki i piec do zrumienienia wierzchu. Sprawdzić patyczkiem,ma być suchy. Wyłączyć piekarnik i zostawić chlebki na 15 min.Potem wyjąc na kratkę i wystudzić. Tak były aromatycne,że musiałam jeszcze ciepłą kromkę zjeśc hihi
Smacznego życze!