Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy pieczony chleb, którego zapach unosi się po całym domu.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1081
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2056
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1081
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2056
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej, cukier, stopniowo wlewam wodę, rozrabiam i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do większej miski wsypuję pozostałe mąki, sól, wlewam maślankę, ocet, wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na jedną godzinę.
3. Po tym czasie ciasto przekładam do podłużnej formy, dowolnie nacinam i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Chleb gotowy. 5. Smacznego.