Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy pieczony chleb, którego zapach unosi się po całym domu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421455
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2079
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421455
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2079
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej, cukier, stopniowo wlewam wodę, rozrabiam i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do większej miski wsypuję pozostałe mąki, sól, wlewam maślankę, ocet, wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na jedną godzinę.
3. Po tym czasie ciasto przekładam do podłużnej formy, dowolnie nacinam i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Chleb gotowy. 5. Smacznego.