Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy pieczony chleb, którego zapach unosi się po całym domu.
1. Drożdże kruszę do miski do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej, cukier, stopniowo wlewam wodę, rozrabiam i odstawiam do wyrośnięcia.
2. Do większej miski wsypuję pozostałe mąki, sól, wlewam maślankę, ocet, wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na jedną godzinę.
3. Po tym czasie ciasto przekładam do podłużnej formy, dowolnie nacinam i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Chleb gotowy.
5. Smacznego.
Nie mato jak zdrowy domowy chlebek z siemieniem, którego zapach w czasie piec...
Odsłon: 2722
Dziś zaprezentuję mój następny wypiek, chleb pszenno- razowy. Jak już wiecie...
Odsłon: 8144
Chleby żytnie lub pszenno- żytnie na zakwasie należą do najzdrowszych. Nasion...
Odsłon: 437
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3150
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2113
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7238
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 166
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3150
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2113
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7238
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 166
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej, cukier, stopniowo wlewam wodę, rozrabiam i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do większej miski wsypuję pozostałe mąki, sól, wlewam maślankę, ocet, wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na jedną godzinę.
3. Po tym czasie ciasto przekładam do podłużnej formy, dowolnie nacinam i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
4. Chleb gotowy. 5. Smacznego.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Pieczywo
Chleb Dukana
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 138
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 1836