Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mąka pszenna, żytnia typ 720, woda ,2 łyżki zakwasu ,sól
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326346
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16770
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5455
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326346
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16770
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5455
Składniki
mąkę przesiać, dodajemy ziarna , sól rozpuszczone drożdże, zakwas , wodę , mieszamy łyżką drewnianą ,do połączenia składników i zostawić do wyrośnięcia. Następnie po wyrośnięciu przekładamy do keksowki ,też musi ciasto urosnąć po tym czasie wkładamy blaszkę do rozgrzanego piekarnika pieczemy 1godzine . Wyjmujemy i studzimy