Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mąka pszenna, żytnia typ 720, woda ,2 łyżki zakwasu ,sól
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
mąkę przesiać, dodajemy ziarna , sól rozpuszczone drożdże, zakwas , wodę , mieszamy łyżką drewnianą ,do połączenia składników i zostawić do wyrośnięcia. Następnie po wyrośnięciu przekładamy do keksowki ,też musi ciasto urosnąć po tym czasie wkładamy blaszkę do rozgrzanego piekarnika pieczemy 1godzine . Wyjmujemy i studzimy