Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki, bardzo smaczny.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36367
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 359
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9185
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36367
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 359
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9185
Składniki
Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Małymi porcjami dodawać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto, pod koniec dodać olej i dalej wyrabiać ciasto. Jak ciasto będzie już wyrobione, przełożyć do foremki (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie, wstawić formę z wyrośniętym ciastem do piekarnika (220 stopni) i piec przez 15 minut. Później zmniejszyć temperaturę (180 stopni) i piec przez 30 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremki i przełożyć na kratkę do wystygnięcia. Gotowe.