Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki, bardzo smaczny.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Małymi porcjami dodawać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto, pod koniec dodać olej i dalej wyrabiać ciasto. Jak ciasto będzie już wyrobione, przełożyć do foremki (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie, wstawić formę z wyrośniętym ciastem do piekarnika (220 stopni) i piec przez 15 minut. Później zmniejszyć temperaturę (180 stopni) i piec przez 30 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremki i przełożyć na kratkę do wystygnięcia. Gotowe.