Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki, bardzo smaczny.
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 288
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 383
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 394
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 288
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 383
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 394
Składniki
Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Małymi porcjami dodawać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto, pod koniec dodać olej i dalej wyrabiać ciasto. Jak ciasto będzie już wyrobione, przełożyć do foremki (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie, wstawić formę z wyrośniętym ciastem do piekarnika (220 stopni) i piec przez 15 minut. Później zmniejszyć temperaturę (180 stopni) i piec przez 30 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremki i przełożyć na kratkę do wystygnięcia. Gotowe.