Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki, bardzo smaczny.
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 86
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 12
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2081
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 69
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 86
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 12
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2081
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 69
Składniki
Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Małymi porcjami dodawać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto, pod koniec dodać olej i dalej wyrabiać ciasto. Jak ciasto będzie już wyrobione, przełożyć do foremki (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie, wstawić formę z wyrośniętym ciastem do piekarnika (220 stopni) i piec przez 15 minut. Później zmniejszyć temperaturę (180 stopni) i piec przez 30 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremki i przełożyć na kratkę do wystygnięcia. Gotowe.