Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki, bardzo smaczny.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 124
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25536
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 124
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25536
Składniki
Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Małymi porcjami dodawać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto, pod koniec dodać olej i dalej wyrabiać ciasto. Jak ciasto będzie już wyrobione, przełożyć do foremki (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie, wstawić formę z wyrośniętym ciastem do piekarnika (220 stopni) i piec przez 15 minut. Później zmniejszyć temperaturę (180 stopni) i piec przez 30 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremki i przełożyć na kratkę do wystygnięcia. Gotowe.