Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe pieczywo z dodatkiem ziaren słonecznika...pycha!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1824
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38607
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1337
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1824
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38607
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1337
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek podgrzanej maślani i tyle mąki pszennej, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki, oprócz ziaren i wymieszać.
Na końcu dodać ziarna, wymieszać i wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi objętość. Następnie przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Pozostawić do napuszenia. Na końcu posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem i można posypać np. siemieniem lnianym.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 45-55 min. Smacznego!