Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe pieczywo z dodatkiem ziaren słonecznika...pycha!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14052
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8768
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 644
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8267
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14052
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8768
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 644
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8267
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek podgrzanej maślani i tyle mąki pszennej, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki, oprócz ziaren i wymieszać.
Na końcu dodać ziarna, wymieszać i wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi objętość. Następnie przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Pozostawić do napuszenia. Na końcu posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem i można posypać np. siemieniem lnianym.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 45-55 min. Smacznego!