Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo najlepszy jest pieczony w domu. Całość przygotowuje się w mgnieniu oka. A smak i zapach niesie przyjemne doznania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13225
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5480
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13225
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5480
Składniki
Mąki mieszamy z solą, ziarnami, dodajemy zakwas i wodę. Dokładnie wyrabiamy, 3 łyżki odstawiamy do słoika, na następny chleb (trzymamy w lodówce). Małą keksówkę smarujemy masłem, przekładamy ciasto, „ubijamy”. Odstawiamy na 12 godzin do wyrośnięcia. Pieczemy w termoobiegu na najwyższym poziomie, 190°C (20 minut), zmniejszamy na 180°C (20 minut). Wyłączamy, studzimy przy uchylonym piekarniku.