Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mięciutki chleb z chrupiącą skórką na suszonych drożdżach, pieczony w naczyniu żaroodpornym
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17603
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17603
Składniki
Do miski wsypać mąkę, drożdże, cukier oraz sól i wymieszać. Wlać olej oraz stopniowo dodawać ciepłą wodę wyrabiając ciasto. Gdy składniki się już połączą przykryć miskę folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki (na ok 10godz).
Rano wyjąć ciasto z lodówki i odstawić na ok pół godz. Naczynie żaroodporne wraz z pokrywką wstawić do piekarnika i nagrzać piekarnik wraz z tym naczyniem do temperatury 250st W czasie nagrzewania się naczynia wyjąć ciasto na oprószony mąką blat i uformować bochenek. Naczynie wyjąć z piekarnika (uważając aby się nie poparzyć) włożyć uformowany bochenek, przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 220st przez 30 min, po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 20 min. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika, po chwilowym przestygnięciu wyjąć chleb z naczynia i przełożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia.