Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie świeże pieczywo w dodatku, które robi się samo? Nic prostszego i pysznego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, czarnuszką, cukrem i solą. Zalewamy ciepłą wodą, wyrabiamy, odstawiamy na 80 minut. Ponownie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę, ponownie wyrabiamy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy 35 minut w 190°C z termoobiegiem.