Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie świeże pieczywo w dodatku, które robi się samo? Nic prostszego i pysznego.
Mąkę mieszamy z drożdżami, czarnuszką, cukrem i solą. Zalewamy ciepłą wodą, wyrabiamy, odstawiamy na 80 minut.
Ponownie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę, ponownie wyrabiamy.
Przekładamy do formy wysmarowanej masłem.
Pieczemy 35 minut w 190°C z termoobiegiem.
Pierniczki z dodatkiem drożdży. Można je zrobić na ostatnią chwilę, bo od raz...
Odsłon: 911
Przepis dnia
Przepyszny chlebek przypominający pieczywo robione przez moją babcię.
Odsłon: 26726
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9353
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 456
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9353
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 456
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, czarnuszką, cukrem i solą. Zalewamy ciepłą wodą, wyrabiamy, odstawiamy na 80 minut. Ponownie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę, ponownie wyrabiamy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy 35 minut w 190°C z termoobiegiem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 48
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2828