Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne Święta, jak za dawnych lat są z domowym pieczonym chlebem, czasami warto wrócić do dawnych tradycji.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1939
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 859
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2514
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 839
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1939
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 859
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2514
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 839
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę pszenną, sól, dodaję zakwas, wlewam wodę, dokładnie mieszam.
2. Ciasto przekład do misy od miksera i miksuję na szybkich obrotach około 10 minut. 3. Następnie ciasto przekładam do podłużnej formy wysmarowanej olejem, wyrównuję wierzch ciasta łyżką namoczoną w wodzie, posypuje makiem i odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę, chleb gotowy. 6. Smacznego.