Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne Święta, jak za dawnych lat są z domowym pieczonym chlebem, czasami warto wrócić do dawnych tradycji.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 171
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 171
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę pszenną, sól, dodaję zakwas, wlewam wodę, dokładnie mieszam.
2. Ciasto przekład do misy od miksera i miksuję na szybkich obrotach około 10 minut. 3. Następnie ciasto przekładam do podłużnej formy wysmarowanej olejem, wyrównuję wierzch ciasta łyżką namoczoną w wodzie, posypuje makiem i odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę, chleb gotowy. 6. Smacznego.