Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne Święta, jak za dawnych lat są z domowym pieczonym chlebem, czasami warto wrócić do dawnych tradycji.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę pszenną, sól, dodaję zakwas, wlewam wodę, dokładnie mieszam.
2. Ciasto przekład do misy od miksera i miksuję na szybkich obrotach około 10 minut. 3. Następnie ciasto przekładam do podłużnej formy wysmarowanej olejem, wyrównuję wierzch ciasta łyżką namoczoną w wodzie, posypuje makiem i odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę, chleb gotowy. 6. Smacznego.