Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek z dodatkiem czarnuszki to samo zdrowie, polecam ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 369
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 110
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17156
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 369
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 110
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17156
Składniki
Drożdże skruszyć, połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto przykryć ściereczka i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Wyrośnięte przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować olejem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 200 stopni najpierw przez 15 min, potem temp. zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez ok. 25 min. Smacznego!