Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek z dodatkiem czarnuszki to samo zdrowie, polecam ;)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Składniki
Drożdże skruszyć, połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto przykryć ściereczka i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Wyrośnięte przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować olejem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 200 stopni najpierw przez 15 min, potem temp. zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez ok. 25 min. Smacznego!