Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego. Można upiec w garnku. Taka metoda pieczenia jest super.
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 3533
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 70
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2734
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 3533
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 70
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2734
Składniki
Do miski wlać mleko, dodać drożdże i wymieszać. Potem dodać mąkę, sól i startą na grubych oczkach gruszkę a także płatki. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką, zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć je kilka razy składając na trzy i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i nagrzać do 200 stopni. Gdy się zagrzeje włożyć podrośnięty bochenek i zakryć pokrywkę, piec 30 minut. Potem pokrywkę zdjąć i dalej piec 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
Pieczywo
Jak upiec smaczny chleb pszenny z ziarnami na drożdżach
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1385
Chleb kminkowy
Chleb kminkowy to świetna propozycja dla osób ceniących domowe pieczywo bez d...
Odsłon: 4117