Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego. Można upiec w garnku. Taka metoda pieczenia jest super.
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 45
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 19794
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 45
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 19794
Składniki
Do miski wlać mleko, dodać drożdże i wymieszać. Potem dodać mąkę, sól i startą na grubych oczkach gruszkę a także płatki. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką, zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć je kilka razy składając na trzy i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i nagrzać do 200 stopni. Gdy się zagrzeje włożyć podrośnięty bochenek i zakryć pokrywkę, piec 30 minut. Potem pokrywkę zdjąć i dalej piec 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce.