Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego. Można upiec w garnku. Taka metoda pieczenia jest super.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Do miski wlać mleko, dodać drożdże i wymieszać. Potem dodać mąkę, sól i startą na grubych oczkach gruszkę a także płatki. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką, zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć je kilka razy składając na trzy i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i nagrzać do 200 stopni. Gdy się zagrzeje włożyć podrośnięty bochenek i zakryć pokrywkę, piec 30 minut. Potem pokrywkę zdjąć i dalej piec 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce.