Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego. Można upiec w garnku. Taka metoda pieczenia jest super.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 93
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 93
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Składniki
Do miski wlać mleko, dodać drożdże i wymieszać. Potem dodać mąkę, sól i startą na grubych oczkach gruszkę a także płatki. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką, zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć je kilka razy składając na trzy i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i nagrzać do 200 stopni. Gdy się zagrzeje włożyć podrośnięty bochenek i zakryć pokrywkę, piec 30 minut. Potem pokrywkę zdjąć i dalej piec 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce.