Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego. Można upiec w garnku. Taka metoda pieczenia jest super.
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42605
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 543
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 19
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2561
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42605
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 543
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 19
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2561
Składniki
Do miski wlać mleko, dodać drożdże i wymieszać. Potem dodać mąkę, sól i startą na grubych oczkach gruszkę a także płatki. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką, zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć je kilka razy składając na trzy i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i nagrzać do 200 stopni. Gdy się zagrzeje włożyć podrośnięty bochenek i zakryć pokrywkę, piec 30 minut. Potem pokrywkę zdjąć i dalej piec 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce.