Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego. Można upiec w garnku. Taka metoda pieczenia jest super.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 310
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 440
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 388
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 272
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 310
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 440
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 388
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 272
Składniki
Do miski wlać mleko, dodać drożdże i wymieszać. Potem dodać mąkę, sól i startą na grubych oczkach gruszkę a także płatki. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką, zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć je kilka razy składając na trzy i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i nagrzać do 200 stopni. Gdy się zagrzeje włożyć podrośnięty bochenek i zakryć pokrywkę, piec 30 minut. Potem pokrywkę zdjąć i dalej piec 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce.