Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na przepyszny chlebuś bez wyrabiania który warto przygotować bo jest na prawdę tego warty
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326351
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12060
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16775
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5457
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326351
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12060
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16775
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5457
Składniki
Do miski wsypać najpierw suche składniki następnie mokre woda nie może być gorąca lecz tylko letnia, wymieszać i odstawić na około godzinę aby podrosło
Po wyznaczonym czasie jak ciasto podrosło kolejny raz zamieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem, postawić do ponownego wyrośnięcia na 30 minut po wyrównaniu wierzchu i posypaniu nasion
Po wyrośnięciu ciasta w blaszce wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 45 -50 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu ciasta. Po ostygnięciu studzić na kratce
Wystygnięty chleb oddzielić od papieru i można bez problemu go kroić