Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na przepyszny chlebuś bez wyrabiania który warto przygotować bo jest na prawdę tego warty
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113135
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 540
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 890
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 643
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113135
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 540
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 890
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 643
Składniki
Do miski wsypać najpierw suche składniki następnie mokre woda nie może być gorąca lecz tylko letnia, wymieszać i odstawić na około godzinę aby podrosło
Po wyznaczonym czasie jak ciasto podrosło kolejny raz zamieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem, postawić do ponownego wyrośnięcia na 30 minut po wyrównaniu wierzchu i posypaniu nasion
Po wyrośnięciu ciasta w blaszce wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 45 -50 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu ciasta. Po ostygnięciu studzić na kratce
Wystygnięty chleb oddzielić od papieru i można bez problemu go kroić