Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chlebek z ziarnami pieczony w domu jest pyszny i ma chrupiącą skórkę.
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 883
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2565
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42617
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 584
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 883
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2565
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42617
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 584
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 5-10 minut. Do formy wypiekacza wlać ciepłe mleko i wodę, dodać olej i rozczyn drożdżowy.
Wsypać przesianą mąkę i sól, włączyć wypiekacz na program 10. ( mój wypiekacz to MOULINEX OW5003 )
Po 15 minutach wsypać ziarna i pozostawić do czasu, gdy automat przestanie wyrabiać.
Następnie usunąć mieszadełka, ciasto wyrównać.
Ciasto posmarować wodą, posypać sezamem. Upieczony bochenek chleba wyjąć z formy i ostudzić na kracie.