Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chlebek z ziarnami pieczony w domu jest pyszny i ma chrupiącą skórkę.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11471
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7830
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155026
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11471
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7830
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155026
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 5-10 minut. Do formy wypiekacza wlać ciepłe mleko i wodę, dodać olej i rozczyn drożdżowy.
Wsypać przesianą mąkę i sól, włączyć wypiekacz na program 10. ( mój wypiekacz to MOULINEX OW5003 )
Po 15 minutach wsypać ziarna i pozostawić do czasu, gdy automat przestanie wyrabiać.
Następnie usunąć mieszadełka, ciasto wyrównać.
Ciasto posmarować wodą, posypać sezamem. Upieczony bochenek chleba wyjąć z formy i ostudzić na kracie.