Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez porównania lepszy niż pieczywo kupne tego typu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17209
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17209
Składniki
Rozkruszone drożdże, 2 łyżki mąki, 1 łyżeczka cukru i 100 ml. wody wymieszać i pozostawić rozczyn w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Natłuścić foremkę keksową długości ok 28 cm. i oprószyć mąką. Resztę mąki przesiać, dodać pozostałą wodę, masło, jajko, sól i rozczyn. Ciasto wyrabiać mikserem ok 15 min. Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Ciasto odgazować, uderzając w nie pięścią i ponownie zagnieść. Przełożyć do formy keksowej, przykryć i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Następnie chleb piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Wyjąć i wystudzić na kratce.
Doskonale smakuje jako tosty, sandwich czy jako słodka kanapka.