Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie chleb w jajku ? Podam wam przepis na propozycję chleba w jajku inaczej czyli tak jak robiła nam mama gdy byliśmy mali
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25137
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2007
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25137
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2007
Składniki
Do miski wbić całe jajka i wsypać przyprawę uniwersalną lub jeżeli ktoś woli to sól według swego smaku, jajka z przyprawą zmiksować na najwyższych obrotach miksera na pulchną masę. Następnie dodać śmietanę oraz mąkę i całość zmiksować na jednolitą biszkoptową masę
Gdy mamy już przygotowaną masę jajeczną wtedy na patelnię wlać olej około pół szklanki i go rozgrzać, kromki chleba włożyć do masy jajecznej i zanurzyć całe aby nie było suchego miejsca w kromkach ja robiłam z dwóch rodzajów chleba, układać przygotowane kromki na rozgrzanym oleju i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone układać jeden na drugim na talerzu
Usmażony chlebek jest bardzo puchaty i delikatny nie jest suchy lecz wilgotny, nie dolewać oleju w trakcie smażenia się chleba ponieważ będzie odchodzić jajko od chleba, najpierw wlać olej rozgrzać go a następnie układać chleb w jajku. To świetne rozwiązanie na kolację lub śniadanie a po drugie chleb się nie zmarnuje bo naprawę rewelacyjnie smakuje