Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując chleb w sklepie, nie wiesz co jesz, wytrzymuje trzy dni i jest stary. Mój chleb jest pieczony z tych produktów, które chcę dodać, a jego świeżość utrzymuje się do tygodnie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 746
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 751
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 431
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 746
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 751
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 431
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej oraz 1 szk. wody, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wyrośnięty rozczyn, wodę, oliwę, dokładnie wyrabiam ciasto. Ciasto jak jest za gęste, dolewam więcej wody. 3. Na koniec wyrobione ciasto łączę z żurawiną i odstawiam na jedną godzinę.
4. Blaszkę smaruję olejem za pomocą pędzelka, na blaszkę wykładam wyrośnięte ciasto i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Chleb gotowy. 6. Smacznego