Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując chleb w sklepie, nie wiesz co jesz, wytrzymuje trzy dni i jest stary. Mój chleb jest pieczony z tych produktów, które chcę dodać, a jego świeżość utrzymuje się do tygodnie.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 885
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1813
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22403
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 885
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1813
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22403
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej oraz 1 szk. wody, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wyrośnięty rozczyn, wodę, oliwę, dokładnie wyrabiam ciasto. Ciasto jak jest za gęste, dolewam więcej wody. 3. Na koniec wyrobione ciasto łączę z żurawiną i odstawiam na jedną godzinę.
4. Blaszkę smaruję olejem za pomocą pędzelka, na blaszkę wykładam wyrośnięte ciasto i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Chleb gotowy. 6. Smacznego