Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując chleb w sklepie, nie wiesz co jesz, wytrzymuje trzy dni i jest stary. Mój chleb jest pieczony z tych produktów, które chcę dodać, a jego świeżość utrzymuje się do tygodnie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski, dodaję jedną łyżkę mąki pszennej oraz 1 szk. wody, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wyrośnięty rozczyn, wodę, oliwę, dokładnie wyrabiam ciasto. Ciasto jak jest za gęste, dolewam więcej wody. 3. Na koniec wyrobione ciasto łączę z żurawiną i odstawiam na jedną godzinę.
4. Blaszkę smaruję olejem za pomocą pędzelka, na blaszkę wykładam wyrośnięte ciasto i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Chleb gotowy. 6. Smacznego