Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb pszenno-żytni z chrupiącą skórką
Drożdże z cukrem rozpuścić w letniej wodzie, odstawić na kilka minut. Obie mąki przesiać, dodać sól, jogurt, ocet, miód oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiać robotem lub mikserem (końcówka z hakami), aż do momentu połączenia się wszystkich składników.
Przełożyć na stolnicę podsypaną mąką, wyrabiać jeszcze przez kilka minut, zbić w kulkę i odłożyć pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 h. Po tym czasie uformować bochenek, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wierzch chleba posypać mąką i ponacinać nożem.
Piec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym włożyć do zimnego piekarnika, nagrzać do 220 stopni i piec przez 55 minut. Na pięć minut przed końcem zdjąć przykrywkę, aby podpiekła się skórka.
SMAK I ZAPACH POMARAŃCZY W SAM RAZ DO ŚWIĄTECZNYCH WYPIEKÓW
Odsłon: 19903
Prosty przepis na szybkie upieczenie bardzo smacznego chleba. Polecam :)
Odsłon: 9921
Macie dostęp do skór wieprzowych lub hodujecie swoje świnki i nie wiecie co z...
Odsłon: 2745
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 291
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 353
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 132
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 251
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 291
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 353
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 132
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 251
Składniki
Drożdże z cukrem rozpuścić w letniej wodzie, odstawić na kilka minut. Obie mąki przesiać, dodać sól, jogurt, ocet, miód oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiać robotem lub mikserem (końcówka z hakami), aż do momentu połączenia się wszystkich składników.
Przełożyć na stolnicę podsypaną mąką, wyrabiać jeszcze przez kilka minut, zbić w kulkę i odłożyć pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 h. Po tym czasie uformować bochenek, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wierzch chleba posypać mąką i ponacinać nożem.
Piec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym włożyć do zimnego piekarnika, nagrzać do 220 stopni i piec przez 55 minut. Na pięć minut przed końcem zdjąć przykrywkę, aby podpiekła się skórka.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Bardzo smaczne bułeczki nadziane farszem z pieczarek, suszonych pomidorów i c...
Odsłon: 5986
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 182