Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z lepszych chlebów jaki jadłam, chrupiąca delikatna, krucha skórka, a środek miękki i puszysty '-D
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, sól, drożdże i cukier. Mieszamy, a następnie dodajemy wodę, majonez i olej.
Dokładnie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę aby podrosło.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do średniej keksówki nasmarowanej olejem. Ciasto z wierzchu skrapiamy wodą i obsypujemy makiem, a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
Foremkę z chlebem wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy go na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d