Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Justyna Steczkowska poleca, więc skorzystałem. Muzę ma boską więc przepisu na chlebek nie da złego?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11290
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11831
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1681
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11290
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11831
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1681
Składniki
Do garnka wlałem wodę ( garnek musi zmieścić podwojona objętość ciasta ), dodałem rozkruszone drożdże, sól, miód i dodatki. Wymieszałem, aby składniki się połączyły, dodałem mąkę. Wyrabiałem ciasto około 5 minut. Odstawiłem do wyrośnięcia, przykryte lnianą ściereczką. Ugotowałem kaszę, odstawiłem ją do ostygnięcia. Jak ciasto podwoiło swoją objętość, dodałem do niego kaszę, wyrabiałem je około 20 minut. Blaszkę wysmarowałem oliwą, a na dno wysypałem płatki owsiane. Włożyłem ciasto, wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem godzinę.