Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny chleb z ziarnami i młodymi liśćmi chrzanowymi. Wystarczy wszystko zamieszać łyżką i zdrowy chlebek gotowy.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 100
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 702
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 69
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 266
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 100
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 702
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 69
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 266
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać płatki, wszystkie ziarna i wymieszać. Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane obie mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, na wierzch wyłożyć listki chrzanu i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ).
Przed włożeniem do piekarnika lekko docisnąć listki chrzanu. Piec w 200 C przez około 40-50 minut. Chlebek doskonale smakuje z serem i wędliną.