Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę "gniotek" ale po wystygnięciu ładnie się już kroi. Smakuje świetnie z pastą budwigową z miodem.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 136
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 124
Pieczony kurczak cytrynowy to danie dla wielbicieli wyrazistych, nieco orient...
Odsłon: 8322
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 55
Proste i bardzo aromatyczne mięso do obiadu, jak również na zimno. Smakuje do...
Odsłon: 411
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 136
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 124
Pieczony kurczak cytrynowy to danie dla wielbicieli wyrazistych, nieco orient...
Odsłon: 8322
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 55
Proste i bardzo aromatyczne mięso do obiadu, jak również na zimno. Smakuje do...
Odsłon: 411
Składniki
Mąki umieszczamy w misie i trzepaczką dobrze je mieszamy. Dodajemy cukier, sól i drożdże ( ja zawsze drożdże rozpuszczam w niewielkiej ilości wody). Ponieważ mąki bardzo szybko absorbują wodę składniki należy szybko zmieszać. Odmierzoną ilość wody wlewamy i szybko mieszamy trzepaczką. Po zmieszaniu ręką zagniatamy chwilę ciasto i formujemy bochenek. Układamy go na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze i przykrywamy większą miską do wyrośnięcia na 60 minut. Chleb nie rośnie zbyt dużo. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190 stopni C przez 45-50 minut.