Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę "gniotek" ale po wystygnięciu ładnie się już kroi. Smakuje świetnie z pastą budwigową z miodem.
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 125
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 296
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 387
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 125
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 296
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 387
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Składniki
Mąki umieszczamy w misie i trzepaczką dobrze je mieszamy. Dodajemy cukier, sól i drożdże ( ja zawsze drożdże rozpuszczam w niewielkiej ilości wody). Ponieważ mąki bardzo szybko absorbują wodę składniki należy szybko zmieszać. Odmierzoną ilość wody wlewamy i szybko mieszamy trzepaczką. Po zmieszaniu ręką zagniatamy chwilę ciasto i formujemy bochenek. Układamy go na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze i przykrywamy większą miską do wyrośnięcia na 60 minut. Chleb nie rośnie zbyt dużo. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190 stopni C przez 45-50 minut.