Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2623
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2623
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30532
Składniki
W naczyniu rozmącić jajka. Dodać sól, winny ocet, tłuszcz, energicznie wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać mąkę migdałową, kokosową i siemię lniane, dodać sodę oraz cynamon. Do wymieszanych suchych składników wlać mokre składniki i dokładnie wymieszać. Dno podłużnej foremki o długości 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Napełnić foremkę masą, wyrównać powierzchnię, posypać pestkami dyni, słonecznika i wstawić do nagrzanego na 180 stop. Piec chleb przez około 35 – 40 minut.