Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki migdałowej to znakomity zamiennik dla zwykłego pszennego wypieku. Jest bezglutenowy, mniej kaloryczny i można go jeść na diecie ketogenicznej. Dodatkowo przygotowuje się go w mgnieniu oka.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4513
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154683
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1013
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 420
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4513
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154683
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1013
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 420
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj wraz z mąką, babką jajowatą, proszkiem do pieczenia, przestudzonym masłem i szczyptą soli. Następnie bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, wmieszaj ubite białka.
Całość przełóż do okrągłej foremki. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Po wyjęciu z pieca poczekaj, aż chleb całkowicie wystygnie, następnie wyjmij go z formy.