Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki migdałowej to znakomity zamiennik dla zwykłego pszennego wypieku. Jest bezglutenowy, mniej kaloryczny i można go jeść na diecie ketogenicznej. Dodatkowo przygotowuje się go w mgnieniu oka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12787
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14025
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12787
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14025
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj wraz z mąką, babką jajowatą, proszkiem do pieczenia, przestudzonym masłem i szczyptą soli. Następnie bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, wmieszaj ubite białka.
Całość przełóż do okrągłej foremki. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Po wyjęciu z pieca poczekaj, aż chleb całkowicie wystygnie, następnie wyjmij go z formy.