Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki migdałowej to znakomity zamiennik dla zwykłego pszennego wypieku. Jest bezglutenowy, mniej kaloryczny i można go jeść na diecie ketogenicznej. Dodatkowo przygotowuje się go w mgnieniu oka.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 56
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2396
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 501
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 847
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 56
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2396
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 501
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 847
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj wraz z mąką, babką jajowatą, proszkiem do pieczenia, przestudzonym masłem i szczyptą soli. Następnie bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, wmieszaj ubite białka.
Całość przełóż do okrągłej foremki. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Po wyjęciu z pieca poczekaj, aż chleb całkowicie wystygnie, następnie wyjmij go z formy.