Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki migdałowej to znakomity zamiennik dla zwykłego pszennego wypieku. Jest bezglutenowy, mniej kaloryczny i można go jeść na diecie ketogenicznej. Dodatkowo przygotowuje się go w mgnieniu oka.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2049
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 309
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 860
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2049
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 309
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 860
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj wraz z mąką, babką jajowatą, proszkiem do pieczenia, przestudzonym masłem i szczyptą soli. Następnie bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, wmieszaj ubite białka.
Całość przełóż do okrągłej foremki. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Po wyjęciu z pieca poczekaj, aż chleb całkowicie wystygnie, następnie wyjmij go z formy.