Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że chleb upieczony samemu jest lepszy i zapewne tańszy, dlatego zdradzę Wam sekret na łatwy sposób przygotowania samemu chleba.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2520
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2520
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski, wsypuję łyżkę cukru i mąki, wlewam stopniowo wodę i mieszam, uważając żeby nie powstały grudki. Odstawiam do wyrośnięcie.
2. Do miski wsypuję mąki, sól, wlewam wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę. 3. Następnie ciasto przekładam do naczynia żaroodpornego, nacinam i posypuję makiem. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Gotowe, po wystudzeniu kroję i podaję z ulubioną szynką lub pastą. 6. Smacznego