Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że chleb upieczony samemu jest lepszy i zapewne tańszy, dlatego zdradzę Wam sekret na łatwy sposób przygotowania samemu chleba.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2503
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5480
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2242
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 961
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2503
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5480
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2242
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 961
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski, wsypuję łyżkę cukru i mąki, wlewam stopniowo wodę i mieszam, uważając żeby nie powstały grudki. Odstawiam do wyrośnięcie.
2. Do miski wsypuję mąki, sól, wlewam wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę. 3. Następnie ciasto przekładam do naczynia żaroodpornego, nacinam i posypuję makiem. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Gotowe, po wystudzeniu kroję i podaję z ulubioną szynką lub pastą. 6. Smacznego