Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że chleb upieczony samemu jest lepszy i zapewne tańszy, dlatego zdradzę Wam sekret na łatwy sposób przygotowania samemu chleba.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1081
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2056
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1081
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2056
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
Składniki
1. Drożdże kruszę do miski, wsypuję łyżkę cukru i mąki, wlewam stopniowo wodę i mieszam, uważając żeby nie powstały grudki. Odstawiam do wyrośnięcie.
2. Do miski wsypuję mąki, sól, wlewam wyrośnięty rozczyn i wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę. 3. Następnie ciasto przekładam do naczynia żaroodpornego, nacinam i posypuję makiem. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Gotowe, po wystudzeniu kroję i podaję z ulubioną szynką lub pastą. 6. Smacznego