Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na to, jak jeść zdrowo i smacznie. W pieczeniu chleba wielkiej filozofii nie ma. Najważniejsza jest dobra mąka. Oczywiście, najlepsze pieczywo wychodzi na zakwasie. Dobre drożdże też dają radę. Chleb jest o niebo lepszy i zdrowszy, niż ten "sklepowy".
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem, solą i oliwkami. Dodajemy letnią wodę, mieszamy. Odstawiamy na 90 min. Ponownie mieszamy, odstawiamy na min. 30 minut. Przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy czarnuszką. Pieczemy 35 minut w 190°C (termoobieg). Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.