Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowej roboty chleb doprawiany świeżym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2581
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2581
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, sól, paprykę, drożdże, poszatkowany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę oliwki.
Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy jajka. Całość mieszamy robotem z odpowiednimi końcówkami do wyrabiania ciasta przez około 1-2 minut.
Następnie dodajemy ciepłe mleko i również wyrabiamy ciasto przez około 1-2 minut przy pomocy robota
Z wyrobionego ciasta formujemy bochenek chleba, który przekładamy na blaszkę (u mnie specjalna z dziurami) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu chleb nacinamy ostrym nożem.
Tak przygotowany bochenek wkładamy do nagrzanego do 200'C piekarnika i pieczemy go przez około 30-35 minut. Chleb po upieczeniu powinien nam się pięknie przyrumienić. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))