Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, pszenny chlebek z dodatkiem orzechów włoskich...śniadanie na pewno będzie smakowało ;)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9508
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3031
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6578
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9508
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3031
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6578
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek letniej wody i kilka łyżek mąki pszennej, wymieszać i pozostawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąk, otręby, sól, wodę i wymieszać. Na końcu wsypać pokrojone orzechy włoskie, wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odłożyć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 30-45 min.
Wyrośnięte przełożyć do wysmarowanej keksówki i odczekać jeszcze kwadrans. Potem włożyć do piekarnika. Piec w temp. 210 stopni przez ok. 15 min., potem zmniejszyć do 200 stopni i piec jeszcze 45 min. Smacznego!