Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity ze słonymi i słodkimi dodatkami albo po prostu posmarowany masłem. Szczególnie pasuje do niego ser brie lub camembert.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Wyrobić wszystkie składniki przez ok. 5 minut mikserem. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie poskładać ciasto ręką i przełożyć do koszyka wyłożonego ściereczką obsypaną obficie mąką, aby się nie przykleił. Odstawić na kolejne 2 godziny. Do piekarnika wstawić brytfannę i rozgrać go do 225°C. Gdy się nagrzeje przerzucić chleb do nagrzanej brytfanny, przykryć i piec 20 minut. Po tym czasie zmniejszyć grzanie do 200°C, odsłonić chleb i piec jeszcze 20 minut. Upieczony chleb od razu przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Świeżo ostygnięty smakuje wyśmienicie, ale jak to na zakwasie, może leżeć przez kilka dni. ;)