Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem bardzo smaczny, nietypowy chlebek dla każdego ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4712
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10729
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3112
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4712
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10729
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3112
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 798
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na końcu dodać umytą i osuszoną roszponkę.
Wyrobić ciasto drożdżowe, które potem należy przykryć i ustawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Wierzch posmarować oliwą. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30 min., po czym temp. zmniejszyć do 190 stopni i piec przez 20 min. Smacznego!