Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem bardzo smaczny, nietypowy chlebek dla każdego ;)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 185
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 177
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2627
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 185
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 177
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2627
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na końcu dodać umytą i osuszoną roszponkę.
Wyrobić ciasto drożdżowe, które potem należy przykryć i ustawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Wierzch posmarować oliwą. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30 min., po czym temp. zmniejszyć do 190 stopni i piec przez 20 min. Smacznego!