Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb i łatwo się robi:)
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 132
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 355
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 132
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 355
Składniki
Mąkę, ziarna i sól, cukier i pokruszine drożdże wymieszać dokładnie. zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 min.
Wyrobić ponownie, można porządnie rozmieszać łyżką i przełożyć do natłuszczonych foremek keksowych. Odstawić do wyrośnięcia, (czas rośnięcia trzeba wyczuć, z pewnością nie musi podwoić objętości - rośnie bardzo krótko i wystarczy jak trochę podrośnie, inaczej może się nie udać; u mnie rósł około 20 minut).
Piec około 1 godziny (piekłam 50 minut) w temperaturze 230ºC. Termoobieg przepis pochodzi z blogu mojewypieki.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb łyżką mieszany z ziarnami – Chleb domowy dla początkujących
Pieczywo
Wielkanocny baranek chlebowy
Pieczywo
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Chleb łyżką mieszany z ziarnami – Chleb domowy dla początkujących
Chleb łyżką mieszany z ziarnami jest prosty i ekspresowy w przygotowaniu, a d...
Odsłon: 166
Wielkanocny baranek chlebowy
Przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję przypa...
Odsłon: 168