Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i prosty w wykonaniu chlebek.
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1658
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 571
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1941
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1658
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 571
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1941
Składniki
Składniki sypkie wymieszać w dużej misce. W 1/2 l wody rozpuścić drożdże i cukier dodać do sypkich składników. Do drugiej połówki wody dodać ocet i również dodać do miski. Dokładnie wymieszać łyżką. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotować 2 foremni keksowe (11x30). Wysmarować je smalcem i wysypać bułką tartą. Po 20 min. ponownie wymieszać ciasto łyżką i przełożyć do foremek wyrównać łyżką zamoczoną w wodzie. Zostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 min. Włączyć też piekarnik aby się nagrzał nastawić na 200 st.C. Gdy ciasto urośnie spryskać wodą i posypać ziarnem słonecznika. Włożyć do nagrzanego piekarnika zmniejszyć temp. do 180 st.C i piec około 55 minut. zależnie od piekarnika. Nie otwierać w czasie pieczenia. Po upieczeniu wyciągnąć z foremki , kroić po wystygnięciu.