Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dewiza : szybko, prosto i smacznie. Taki właśnie jest ten chleb.
Do miski wsypać 1 szkl. mąki żytniej, drożdże i zalać 1 szkl. ciepłej wody, Przykryć ściereczką i zostawić na 10 min. w ciepłym miejscu..
Po tym czasie dodać mąkę, otręby, ziarna, sól, cukier i zalać 3 szkl. ciepłej wody. Wyrobić ciasto ( można mikserem z końcówką do drożdżowego ). Pozostawić do wyrośnięcia 30 min.
3 keksówki ( tyle wychodzi z tych proporcji , można do innej formy ) wysmarować olejem i przełożyć ciasto. Chleby piec w temp. 200 st 1godz. 10 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i pozostawić do wystygnięcia. Chleb jest dobry do spożycia nawet przez tydzień. Życzę smacznego :)
Przepyszny domowy chleb pszenny na drożdżach z ziarnami siemienia i słoneczni...
Odsłon: 207
Chleb pszenny z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i nasion jest bardzo smaczny i...
Odsłon: 8844
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10465
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 354
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 113
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10465
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 354
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 113
Składniki
Do miski wsypać 1 szkl. mąki żytniej, drożdże i zalać 1 szkl. ciepłej wody, Przykryć ściereczką i zostawić na 10 min. w ciepłym miejscu..
Po tym czasie dodać mąkę, otręby, ziarna, sól, cukier i zalać 3 szkl. ciepłej wody. Wyrobić ciasto ( można mikserem z końcówką do drożdżowego ). Pozostawić do wyrośnięcia 30 min.
3 keksówki ( tyle wychodzi z tych proporcji , można do innej formy ) wysmarować olejem i przełożyć ciasto. Chleby piec w temp. 200 st 1godz. 10 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i pozostawić do wystygnięcia. Chleb jest dobry do spożycia nawet przez tydzień. Życzę smacznego :)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 88
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 7694