Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb pszenny z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i nasion jest bardzo smaczny i zdrowy. Do takiego chlebka wystarczy odrobina masła.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 983
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 368
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1088
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 983
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 368
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1088
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem, ciepłą wodą, wsypać 3 łyżki mąki, zamieszać, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut.
Mąki wymieszać z solą, siemieniem i ziarnami słonecznika. ( odłożyć 2 łyżki ziaren słonecznika)
Następnie dodać kefir, wyrośnięty rozczyn i wyrabiać około 10 minut.
Pod koniec dodać oliwę, wyrabiać do dokładnego wchłonięcia. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełożyć do przygotowanej foremki keksowej, posmarować wodą, odłożyć do wyrośnięcia.
Następnie naciąć nożem, posypać odłożonymi ziarnami. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35-40 minut.