Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1081
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2056
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1081
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2056
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzone przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mąkę wsypać do dużej miski, zrobić w środku wgłębienie i wkruszyć drożdże. Dodać cukier i lekko ciepłą wodę. Składniki w środku lekko zamieszać i przysypać lekko mąką z brzegów. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut do wyrośnięcia. Dodać jajko, olej ,kminek, sól i ziemniaki. Zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę, posypać mąką. Ciasto nakłuć parę razy patyczkiem. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200°C . Upieczony chleb wyłożyć na kratkę z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.