Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 147
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 495
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 609
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 904
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 147
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 495
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 609
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 904
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzone przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mąkę wsypać do dużej miski, zrobić w środku wgłębienie i wkruszyć drożdże. Dodać cukier i lekko ciepłą wodę. Składniki w środku lekko zamieszać i przysypać lekko mąką z brzegów. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut do wyrośnięcia. Dodać jajko, olej ,kminek, sól i ziemniaki. Zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę, posypać mąką. Ciasto nakłuć parę razy patyczkiem. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200°C . Upieczony chleb wyłożyć na kratkę z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.