Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzone przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mąkę wsypać do dużej miski, zrobić w środku wgłębienie i wkruszyć drożdże. Dodać cukier i lekko ciepłą wodę. Składniki w środku lekko zamieszać i przysypać lekko mąką z brzegów. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut do wyrośnięcia. Dodać jajko, olej ,kminek, sól i ziemniaki. Zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę, posypać mąką.
Ciasto nakłuć parę razy patyczkiem. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200°C .
Upieczony chleb wyłożyć na kratkę z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Pyszne pierniczki bez drożdży. Miękkie zaraz po upieczeniu.
Odsłon: 25869
Przepyszne pączki serowe, wykonuję się je w parę chwil. Znikają jeszcze ciepł...
Odsłon: 25810
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 67
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 65
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 62
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 67
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 65
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzone przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mąkę wsypać do dużej miski, zrobić w środku wgłębienie i wkruszyć drożdże. Dodać cukier i lekko ciepłą wodę. Składniki w środku lekko zamieszać i przysypać lekko mąką z brzegów. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut do wyrośnięcia. Dodać jajko, olej ,kminek, sól i ziemniaki. Zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę, posypać mąką. Ciasto nakłuć parę razy patyczkiem. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200°C . Upieczony chleb wyłożyć na kratkę z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2497
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1264