Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, puszysty, pachnący ziołami chlebek odrywany. Najlepszy jeszcze ciepły. Przepis pochodzi od Kreatywnej Kasi.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy wodę i oliwę. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto rośnie robimy oliwę ziołowa: pietruszkę z bazylią siekamy i dodajemy do nich oliwę, zmiażdżony czosnek, sól i zioła. Mieszamy.
Ciasto po wyrośnięciu dzielimy na trzy i każdą część ciasta wałkujemy na cienkie placki. Każdy placek smarujemy ziołowa oliwą. Posmarowane placki tniemy w prostokąty, które zwijamy w harmonijkę.
Tak przygotowane harmonijki z ciasta wkładamy do wysmarowanych dwóch podłużnych małych blaszek, jedna harmonijka przy drugiej.
Foremki z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego d temp.180'C i pieczemy przez około 30-40 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))