Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dwóch żytnich rodzajów mąki z cebulką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5486
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5486
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
Do ciepłej wody dodałem cukier oraz rozdrobnione drożdże, zostawiłem na kilkanaście minut by drożdże zaczęły pracować. Do zaczynu dodałem suche składniki i olej, przez kilka minut mieszałem mikserem z hakami. Ciasto zostawiłem na godzinę do wyrośnięcia
Cebulę pokroiłem w kostkę i podsmażyłem. Przestudzoną cebulę dodałem do ciasta i ponownie kilka minut mieszałem. Przełożyłem do foremki (35x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto sięgało połowy foremki. Wygładziłem, posmarowałem mlekiem, posypałem sezamem i czarnuszką.
Pozostawiłem przykryte ściereczką aż ciasto dorosło do brzegów foremki. Piekłem około godziny w 200 stopniach. Studziłem na kratce w pozycji „na boku”.