Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dwóch żytnich rodzajów mąki z cebulką.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
Do ciepłej wody dodałem cukier oraz rozdrobnione drożdże, zostawiłem na kilkanaście minut by drożdże zaczęły pracować. Do zaczynu dodałem suche składniki i olej, przez kilka minut mieszałem mikserem z hakami. Ciasto zostawiłem na godzinę do wyrośnięcia
Cebulę pokroiłem w kostkę i podsmażyłem. Przestudzoną cebulę dodałem do ciasta i ponownie kilka minut mieszałem. Przełożyłem do foremki (35x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto sięgało połowy foremki. Wygładziłem, posmarowałem mlekiem, posypałem sezamem i czarnuszką.
Pozostawiłem przykryte ściereczką aż ciasto dorosło do brzegów foremki. Piekłem około godziny w 200 stopniach. Studziłem na kratce w pozycji „na boku”.