Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dwóch żytnich rodzajów mąki z cebulką.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326350
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16774
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5456
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326350
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16774
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5456
Składniki
Do ciepłej wody dodałem cukier oraz rozdrobnione drożdże, zostawiłem na kilkanaście minut by drożdże zaczęły pracować. Do zaczynu dodałem suche składniki i olej, przez kilka minut mieszałem mikserem z hakami. Ciasto zostawiłem na godzinę do wyrośnięcia
Cebulę pokroiłem w kostkę i podsmażyłem. Przestudzoną cebulę dodałem do ciasta i ponownie kilka minut mieszałem. Przełożyłem do foremki (35x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto sięgało połowy foremki. Wygładziłem, posmarowałem mlekiem, posypałem sezamem i czarnuszką.
Pozostawiłem przykryte ściereczką aż ciasto dorosło do brzegów foremki. Piekłem około godziny w 200 stopniach. Studziłem na kratce w pozycji „na boku”.