Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dwóch żytnich rodzajów mąki z cebulką.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11928
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8669
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155387
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1170
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11928
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8669
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155387
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1170
Składniki
Do ciepłej wody dodałem cukier oraz rozdrobnione drożdże, zostawiłem na kilkanaście minut by drożdże zaczęły pracować. Do zaczynu dodałem suche składniki i olej, przez kilka minut mieszałem mikserem z hakami. Ciasto zostawiłem na godzinę do wyrośnięcia
Cebulę pokroiłem w kostkę i podsmażyłem. Przestudzoną cebulę dodałem do ciasta i ponownie kilka minut mieszałem. Przełożyłem do foremki (35x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto sięgało połowy foremki. Wygładziłem, posmarowałem mlekiem, posypałem sezamem i czarnuszką.
Pozostawiłem przykryte ściereczką aż ciasto dorosło do brzegów foremki. Piekłem około godziny w 200 stopniach. Studziłem na kratce w pozycji „na boku”.